Čočková polévka s rajčaty
Seznam surovin
- čočka 250 gramů (hnědá předem 24 hodin namočená)
- cibule 1 kus (větší)
- celer řapíkatý 2 snítky
- česnek 2 stroužky
- mrkev 2 kusy
- rajčata sterilovaná 1 plechovka
- vývar hovězí 1 litr
- máslo 2 lžíce
- tymián 1 lžička
- ocet Balsamico 1 lžíce
- slanina 50 gramů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V hrnci rozpalte máslo a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a celer a opečte je dozlatova. Přidejte čočku, rajčata a vše zalijte vývarem.
2. Vařte na mírném ohni, dokud čočka nezměkne. Polovinu polévky vyjměte a rozmixujte najemno. Vraťte ji do hrnce, promíchejte s čočkou, přidejte tymián, balsamico, sůl a pepř a prohřejte.
3. Slaninu na pánvi vypražte dokřupava a podávejte s horkou polévkou.
Poznámka k receptu
Čočka je vděčná surovina, je levná, zasytí a je plná vitaminů a minerálů. V naší verzi je navíc zjemněná rajčaty, takže bude chutnat i těm, kteří jinak luštěninám moc nefandí.
Načítám komentáře...