Čokoládová polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V rendlíku zahřejte mléko (asi 10 minut).

2. Přidejte do něj na kousky nalámanou čokoládu (malý kousek čokolády nastrouhejte na hoblinky a použijte na dozdobení), nechte ji rozpustit a vše vařte 20 minut.

3. Žloutky rozšlehejte a zlehka je vmíchejte do čokoládového mléka (ne vroucího!). Dále již nevařte.

4. Hroznové víno omyjte, každou bobuli překrojte na poloviny a zbavte pecek.

5. Na suché pánvi opražte ovesné vločky dozlatova.

6. Jednotlivé misky naplňte hroznovým vínem, přelijte čokoládovou směsí, posypte opraženými vločkami a dozdobte hoblinkami čokolády a lístky čerstvé máty.

Poznámka k receptu

Můžete dát jakékoliv ovoce. Podávejte se sklenicí vychlazeného mléka.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...