Čokoládová polévka
Seznam surovin
- mléko 80 mililitrů
- čokoláda na vaření 300 gramů
- žloutek 2 kusy
- hroznové víno 300 gramů
- ovesné vločky 2 lžíce
- máta 1 snítka
Postup přípravy
1. V rendlíku zahřejte mléko (asi 10 minut).
2. Přidejte do něj na kousky nalámanou čokoládu (malý kousek čokolády nastrouhejte na hoblinky a použijte na dozdobení), nechte ji rozpustit a vše vařte 20 minut.
3. Žloutky rozšlehejte a zlehka je vmíchejte do čokoládového mléka (ne vroucího!). Dále již nevařte.
4. Hroznové víno omyjte, každou bobuli překrojte na poloviny a zbavte pecek.
5. Na suché pánvi opražte ovesné vločky dozlatova.
6. Jednotlivé misky naplňte hroznovým vínem, přelijte čokoládovou směsí, posypte opraženými vločkami a dozdobte hoblinkami čokolády a lístky čerstvé máty.
Poznámka k receptu
Můžete dát jakékoliv ovoce. Podávejte se sklenicí vychlazeného mléka.
Načítám komentáře...