Čorba s masovými knedlíčky
Seznam surovin
- zelenina 300 gramů (rkev, celer, kedlubny, cukrový hrášek, fazolky)
- bujon zeleninový 1 kostka
- česnek 3 stroužky
- rajčata 400 gramů (oloupaná, čerstvá nebo z konzervy)
- šťáva citronová (z půlky citronu)
- mleté maso 300 gramů
- cibule šalotka 1 kus
- vejce 1 kus
- rýže 80 gramů (vařená)
- moučka škrobová 1 lžička
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce ( jemně nasekaná )
- muškátový květ 1 špetka
- sůl
- pepř
- smetana zakysaná 200 gramů
- voda 750 mililitrů
Postup přípravy
Zeleninu očistěte a drobně nakrájejte.
Dejte ji do hrnce, přidejte na plátky nakrájený česnek, na kostky nakrájená oloupaná rajčata i se šťávou, zalijte šťávou z citronu, vodou, přidejte kostku zeleninového bujonu, osolte, opepřete a zvolna povařte cca 10 minut.
Do misky dejte mleté maso, nasekanou cibuli, vejce a dobře promíchejte. Přidejte rýži, škrobovou moučku, osolte, opepřete, přidejte petrželku a muškátový květ. Mokrýma rukama tvořte kuličky, vkládejte je do vroucí polévky a cca 10 minut je povařte.
Pak přidejte zakysanou smetanu, hrstičku jemně nasekané petrželky, promíchejte a jen krátce prohřejte.
Načítám komentáře...