Dršťková polévka z hlívy
Seznam surovin
- voda 1,25 litru
- hlíva ústřičná 300 gramů
- cibule 2 kusy
- máslo 3 lžíce
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
Postup přípravy
Cibuli osmahneme ji dozlatova. Přidáme opláchnutou a na kousky nakrájenou hlívu, přilijeme litr vody, osolíme a vaříme doměkka.
V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, zaprášíme ho moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Vmícháme do ní mletou papriku, zalijeme ji zbylou studenou vodou, dobře rozmícháme a nalijeme do polévky.
Přidáme rozdrobenou masoxovou kostku a polévku ještě za stálého míchání povaříme. Pak ji dochutíme pepřem a zcela na závěr do polévky vmícháme jemně utřený česnek a majoránku. Podáváme s dobrým čerstvým chlebem.
Načítám komentáře...