Dršťkovka z papiňáku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Dršťky důkladně několikrát propláchneme vodou, překrojíme je na půlky a vložíme do tlakového hrnce (papiňáku). Zalijeme je vodou tak, aby byly zcela potopené, hrnec uzavřeme a vaříme asi 45 minut.

Mezitím v kastrolu rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmažíme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli. Přisypeme papriku, odstavíme z ohně, promícháme a přisypeme mouku. Opět promícháme a jíšku necháme vychladnout.

Měkké dršťky vyjmeme z hrnce, vložíme do studené vody a necháme zchladnout. Do vývaru v hrnci zašleháme připravenou paprikovou jíšku a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme protlak, prolisovaný česnek, žampiony nakrájené na plátky a majoránku, opepříme, osolíme a necháme provářet.

Dršťky nakrájíme na široké nudle, přidáme je do polévky, hrnec opět zavřeme a zvolna vaříme dalších 10 minut.

Zcela na závěr přidáme do hrnce rozkrojená rajčátka, necháme je prohřát, polévku rozdělíme do talířů, každou porci doplníme zakysanou smetanou a čerstvě nakrájenými bylinkami a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...