Dršťkovka z papiňáku
Seznam surovin
- dršťky 400 gramů (hovězí, očištěné)
- žampiony 100 gramů
- cibule 1 kus
- rajčátka cherry 8 kusů
- olej olivový 4 lžíce
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- rajčatový protlak 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- majoránka 1 lžička
- paprika 1/2 lžičky (mletá)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- smetana zakysaná 80 gramů (na ozdobení)
- bylinky (čerstvé, např. petrželka, na ozdobení)
Postup přípravy
Dršťky důkladně několikrát propláchneme vodou, překrojíme je na půlky a vložíme do tlakového hrnce (papiňáku). Zalijeme je vodou tak, aby byly zcela potopené, hrnec uzavřeme a vaříme asi 45 minut.
Mezitím v kastrolu rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmažíme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli. Přisypeme papriku, odstavíme z ohně, promícháme a přisypeme mouku. Opět promícháme a jíšku necháme vychladnout.
Měkké dršťky vyjmeme z hrnce, vložíme do studené vody a necháme zchladnout. Do vývaru v hrnci zašleháme připravenou paprikovou jíšku a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme protlak, prolisovaný česnek, žampiony nakrájené na plátky a majoránku, opepříme, osolíme a necháme provářet.
Dršťky nakrájíme na široké nudle, přidáme je do polévky, hrnec opět zavřeme a zvolna vaříme dalších 10 minut.
Zcela na závěr přidáme do hrnce rozkrojená rajčátka, necháme je prohřát, polévku rozdělíme do talířů, každou porci doplníme zakysanou smetanou a čerstvě nakrájenými bylinkami a ihned podáváme.
Načítám komentáře...