Exotická polévka
Seznam surovin
- vývar drůbeží 1 litr
- kokosové mléko 500 mililitrů
- zázvor 4 plátky (silnější)
- kuřecí maso 3 plátky (malé kousky, případně krevety)
- cukr třtinový 3 lžičky
- šťáva citronová 3 lžičky
- rybí omáčka 2 lžičky
- paprička chilli červená 1 kus
- nudle rýžové 400 gramů (vlasové)
- petržel hladkolistá 1 lžíce (nasekaná)
Postup přípravy
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Vývar přivedeme k varu, přilijeme kokosové mléko, přidáme plátky zázvoru a 5-10 minut povaříme.
Přisypeme plátky kuřecích prsou a vaříme dalších asi 10 minut do změknutí masa. Vmícháme třtinový cukr, citronovou šťávu, rybí omáčku a nadrobno nakrájenou a semínek zbavenou chilli papričku.
Vše společně povaříme 5 - 6 minut a nakonec do polévky přidáme rýžové nudle, které jsme připravili zvlášť podle návodu na obalu. Před podáváním posypeme zelenou petrželkou.
Načítám komentáře...