Falešná želví polévka
Seznam surovin
- hovězí maso 400 gramů
- telecí maso 200 gramů
- hovězí kosti 1 kus (s morkem)
- zelenina kořenová 150 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 1 stroužek
- pepř 10 kuliček
- máslo 40 gramů
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- šalvěj
- oregano
- tymián
- bobkový list 1 kus
- smetana na vaření 100 mililitrů
- žloutek 1 kus
- sůl
Postup přípravy
Do hrnce dejte maso, kost, nasucho opečenou cibuli, česnek a pepř. Vše zalijte asi 1,2 l studené vody, uveďte do varu, osolte a velmi zvolna vařte 1 hodinu. Vyndejte telecí maso, přidejte očištěnou zeleninu a vařte další hodinu. Vývar přeceďte přes husté síto (nebo cedník vyložený plátýnkem).
Z másla a hladké mouky připravte světlou jíšku, zalijte ji 800 ml vývaru, promíchejte a uveďte do varu. Do gázy zabalte snítky bylinek a bobkový list, vložte do polévky, podle chuti osolte, opepřete a při mírné teplotě povařte asi 15 minut.
Potom přidejte drobně nakrájené vařené telecí maso a prohřejte. Ve smetaně rozkvedlejte žloutek, nalijte do polévky, prohřejte, ale už nevařte. Podávejte s opečeným toastovým chlebem nebo bagetou.
Načítám komentáře...