Fenyklová polévka
Seznam surovin
- olej olivový 1 lžíce
- cibule 1 kus
- vývar kuřecí 2 litry
- fenykl 300 gramů (čerstvý)
- kuřecí maso 350 gramů (prsa)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na krutony:
- bageta 8 plátků (světlá)
- sýr Ementál 200 gramů
Postup přípravy
V menším hrnci rozpálíme olej, přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a opékáme za stálého míchání asi 10 minut. Přilijeme vývar, přivedeme k varu a vaříme 5 minut.
Fenykl očistíme a nakrájíme na plátky, kuřecí prsa na kostičky. Obojí přidáme do polévky, opepříme ji, osolíme a povaříme dalších 5 minut.
Plátky bagety rozložíme na plech, posypeme je nastrouhaným sýrem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme, dokud se sýr neroztaví a nezačne lehce zlátnout.
Horkou polévku rozdělíme na talíře, do každého vložíme dva plátky bagety se sýrem a ihned podáváme.
Načítám komentáře...