Francouzská papriková polévka s parmazánem
Seznam surovin
- voda 1,5 litru
- krůtí maso 200 gramů
- paprika 1 kus
- cibulka jarní 3 kusy
- olej olivový 4 lžíce
- koření provensálské 3 špetky
- pepř černý 4 kuličky (celý)
- bobkový list 1 list
- sůl
- sýr Parmezán 1 hrst (nastrouhaný)
Postup přípravy
Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bobkový list a kuličky pepře, osolíme a maso uvaříme doměkka. Pak ho vyjmeme a nakrájíme na malé kousky.
Papriku a cibulky nakrájíme na nudličky, osolíme a smícháme s provensálským kořením, orestujeme na oleji a rozdělíme na talíře.
Do každé porce přidáme část nakrájeného masa a vše zalijeme horkým vývarem. Na závěr přidáme strouhaný parmazán.
Načítám komentáře...