Gazpacho jak má být
Seznam surovin
- rajčata sterilovaná 2 konzervy (s bazalkou)
- okurka salátová 2 kusy
- paprika zelená 2 kusy
- cibule šalotka 1 kus
- česnek 3 stroužky
- chléb toastový 2 plátky (světlý)
- bazalka 1 hrst (čerstvá)
- olej olivový 150 mililitrů (extra panenský)
- ocet vinný 2 lžíce
- kmín římský 1/4 lžičky (mletý)
- pepř 1/2 lžičky
- sůl
- smetana na šlehání 100 mililitrů
- žloutek 1 kus
- krevety 4 kusy
Postup přípravy
Všechnu zeleninu a chléb nakrájejte nadrobno a promíchejte s kořením, octem a olejem (100 ml). Překryjte fólií a nechte marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc.
Poté vše vložte do mixéru a spolu se zbylým olejem, žloutkem a smetanou dobře promixujte. Hotovou polévku propasírujte přes cedník a dejte vychladit.
Mezitím si na pánvi na oleji opečte krevety, asi 2 minuty z každé strany, a ozdobte jimi gazpacho na talíři.
Poznámka k receptu
Nenechte se odradit množstvím ingrediencí, všechny jsou běžně dostupné a za dokonalé gazpacho určitě stojí. Krevety povýší tuto tradiční španělskou polévku na slavnostní jídlo, ale stejně dobře ji můžete ozdobit i plátky avokáda.
Načítám komentáře...