Gazpacho s marinovanými krevetami
Seznam surovin
- rajčata 6 kusů (velká)
- paprika žlutá 2 kusy
- okurka salátová 1 kus
- broskve 3 kusy
- česnek 1 stroužek
- krevety 200 gramů
- bazalka 1/3 svazku
- petržel hladkolistá 1/3 svazku
- citron 1 kus
- olej olivový
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Zeleninu důkladně omyjeme a nakrájíme na menší kostičky, přidáme pokrájený česnek a nasekané 2/3 bylinek, osolíme, vložíme do skleněné misky a necháme odležet v lednici.
Krevety vložíme do misky, zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem a přidáme bylinky. V lednici necháme marinovat.
Takto připravenou zeleninovou směs důkladně rozmixujeme a propasírujeme přes jemné síto, dochutíme solí, pepřem a lžičkou tabasca. Připravenou zeleninovou šťávu podáváme v hlubokém talíři, dozdobíme pokrájenou zeleninou a marinovanými krevetkami.
Načítám komentáře...