Gulášová polévka
Seznam surovin
- špekáček 6 kusů
- cibule 1 kus (větší)
- tuk 30 gramů
- brambory 6 kusů (střední)
- majoránka
- pepř černý (mletý)
- kmín 1/2 lžičky (drcený)
- koření gulášové 2 lžičky
- paprika sladká 2 lžičky
- masox 1 kostka
- sůl
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- voda 2 litry
Postup přípravy
Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na tuku, přidáme 2 lžičky sladké papriky, 2 lžičky gulášového koření, promícháme a přidáme na kostičky nakrájené špekáčky.
Lehce orestujeme, zalijeme vodou nebo vývarem z masoxu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a majoránku. Brambory oloupeme, pokrájíme na kostky a přidáme do polévky.
Vaříme 15 - 20 minut, než jsou brambory hotové. Polévku zahustíme směsí připravenou z hladké mouky a vody.
Načítám komentáře...