Gulášovka s klobásou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Klobásy oloupeme, pokud je třeba, podélně je rozkrojíme, nakrájíme na plátky (půlměsíčky) a nasucho je opečeme na rozehřáté teflonové pánvi.

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Oloupanou a drobně nasekanou cibuli zpěníme v kastrolu na rozehřátém sádle mírně dorůžova. Poprášíme ji paprikou, rychle promícháme, přilijeme trochu vývaru smíchaného s protlakem a opět promícháme. Přisypeme brambory, podlijeme zbylým vývarem a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu a na mírném ohni vaříme pod pokličkou 15 minut.

Do polévky přidáme nakrájené klobásy, osolíme ji, mírně opepříme a vaříme ještě 5 až 10 minut. Na závěr vmícháme utřený česnek, polévku rozdělíme na talíře a každou porci posypeme nasekanou petrželkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...