Gulášovka s klobásou
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (nakrájené na kostičky)
- klobása 2 kusy (ostrá)
- cibule 2 kusy
- vývar masový 1,3 decilitru
- sádlo 2 lžíce (škvařené)
- petržel kadeřavá/kudrnka 2 lžíce (na jemno nasekaná)
- rajčatový protlak 1 lžíce
- paprika sladká 1 lžíce (mletá)
- pepř černý 1 špetka (mletý)
- sůl 1 špetka (dle chuti)
- česnek 1 stroužek (utřený)
Postup přípravy
Klobásy oloupeme, pokud je třeba, podélně je rozkrojíme, nakrájíme na plátky (půlměsíčky) a nasucho je opečeme na rozehřáté teflonové pánvi.
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Oloupanou a drobně nasekanou cibuli zpěníme v kastrolu na rozehřátém sádle mírně dorůžova. Poprášíme ji paprikou, rychle promícháme, přilijeme trochu vývaru smíchaného s protlakem a opět promícháme. Přisypeme brambory, podlijeme zbylým vývarem a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu a na mírném ohni vaříme pod pokličkou 15 minut.
Do polévky přidáme nakrájené klobásy, osolíme ji, mírně opepříme a vaříme ještě 5 až 10 minut. Na závěr vmícháme utřený česnek, polévku rozdělíme na talíře a každou porci posypeme nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...