Holandská bramboračka s goudou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, uvaříme je v osolené vodě s drceným kmínem doměkka a slijeme. V pánvi rozehřejeme máslo nebo sádlo, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a za stálého míchání je necháme zesklovatět. Přidáme očištěný pórek nakrájený na asi centimetrové kousky a orestujeme.

V hrnci přivedeme téměř k varu zeleninový vývar a přidáme do něj orestovanou zeleninu z pánve a uvařené brambory. Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme 100g nastrouhaného sýru, směs vlijeme do polévky a krátce mírně povaříme. Nakonec polévku dochutíme petrželkou, pepřem a muškátovým oříškem.

Střídku z pečiva nakrájíme na kostky, osmažíme je dozlatova na oleji a necháme je odkapat na savém ubrousku. Polévku rozdělíme na talíře, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a podle chuti pak i opečenou střídkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...