Horalská polévka
Seznam surovin
- vepřové maso 300 gramů (plec)
- voda 1,5 litru
- sůl
- bobkový list
- nové koření
- pepř (celý)
- zelenina 300 gramů (dle vlastního výběru - mrkrv, petržel, hrášek, apod.)
- brambory 6 kusů (menší)
- žampiony 150 gramů
- smetana zakysaná 1 kelímek
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- petržel kadeřavá/kudrnka
- šťáva citronová
Postup přípravy
Maso nakrájejte na kostičky a uvařte v osolené vodě spolu s kořením. Po změknutí masa přidejte nakrájenou zeleninu, nakrájené brambory a oloupané a nakrájené žampiony.
Zeleninu vařte doměkka. Mouku rozmíchejte v zakysané smetaně, vlijte do polévky a povařte.
Přisypte nasekanou zelenou petrželku a podle chuti dosolte a dochuťte citronovou šťávou.
Načítám komentáře...