Houbová polévka
Seznam surovin
- brambory 3 kusy
- houby 1 hrnek
- fazole 1 hrnek (vařené, nebo sterilované)
- zelí bílé 1 hrst (syrové, nakrájené na nudličky)
- olej 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- smetana zakysaná 1/2 hrnku (15%)
- kmín
- sůl
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst (nasekaná, na posypání)
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do hrnce, přidáme nudličky zelí, vše zalijeme 6 hrnky vody, osolíme a uvaříme doměkka.
Na rozpáleném oleji orestujeme houby s kmínem a solí. V pánvi rozpustíme máslo, zaprášíme ho moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Prošleháme ji s naběračkou studené vody a vmícháme do hrnce s bramborami a houbami. Do polévky přidáme fazole a osmažené houby, ještě ji krátce provaříme a na závěr polévku zjemníme zakysanou smetanou.
Hotovou polévku rozdělíme na talíře nebo do misek a každou porci bohatě posypeme nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...