Hovězí vývar s kotrčem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme 2 litry studené vody, vložíme do něj hovězí žebro, trochu osolíme a necháme vařit. Během vaření průběžně sbíráme pěnu, která se tvoří na povrchu. Po 30 minutách varu přidáme do hrnce bobkový list, nové koření, kuličky pepře, česnek a očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli a vaříme ještě asi hodinu.

Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce a necháme částečně zchladnout. Pak ho vykostíme a nakrájíme na plátky. Masový vývar scedíme, dochutíme solí a případně kořením a zeleninu nakrájíme na kousky. Kotrč důkladně propláchneme nebo ještě lépe předem namočíme přes noc do studené vody, aby z něj vyplaval hmyz. Pak ho nakrájíme na kousky o velikosti lžíce a krátce je opečeme na rozehřátém oleji. Zalijeme je vývarem a 10 minut povaříme.

Přidáme maso, nakrájenou vařenou zeleninu a překrájené stonky mladého zeleného chřestu a ještě minutu povaříme. Polévku podáváme posypanou pažitkou nebo čerstvou majoránkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...