Hrstková polévka podle Jiřího Adamce
Seznam surovin
- uzené maso (ovarové koleno)
- kroupy
- jáhly
- fazole
- hrách
- čočka
- paprika pálivá
Postup přípravy
Uzené ovarové koleno dáte vařit cca do 2 litrů vody a do vývaru z kolena vložíte minulého dne namočenou směs luštěnin, které máte doma. Čočku, hrách, fazole, kroupy, jáhly a do které jste včera vložili luštěnin právě od každého druhu hrst. Proto je to polévka hrstková.
Osolíte, pokud jste nesolili ovarové koleno před vařením a do takto vytvořené směsi pokrájíte podstatnou část onoho již předvařeného ovarového kolena.
Zbylou část kolena sníte jako druhé jídlo třeba někdy jindy.
Pokud jste ale velký jedlík, nakrájíte do polévky menší uzené ovarové koleno celé.
Polévku ničím nezahušťujete, bude hustá dost, protože hrách i kroupy její hustotu zajistí. Můžete okořenit pálivou paprikou nebo pepřem. Jak kdo, podle chuti a nátury.
Načítám komentáře...