Hustá Isztvánova rakeťačka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme 12 hodin nabobtnat. Pak vodu dolijeme tak, aby fazole byly potopené, a vaříme doměkka asi 90 minut.

V hrnci rozehřejeme sádlo, vsypeme kostičky slaniny a vyškvaříme je. Přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a orestujeme ji do světle růžova. Pak přisypeme najemno nasekaný česnek a krátce ho opečeme. Omyté zelí nakrájíme na menší kostičky, přidáme je také do hrnce, poprášíme oběma mletými paprikami, solí, pepřem a kmínem, zalijeme vývarem, promícháme a vaříme na mírném ohni pod pokličkou 30 minut.

Do polévky vmícháme oloupanou a najemno nastrouhanou bramboru, která polévku zahustí, a vaříme 10 minut. Na závěr přisypeme scezené měkké fazole, polévku dochutíme, promícháme a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...