Hustá luštěninová polévka
Seznam surovin
- olej 2 lžíce (olivový)
- cibule 1 kus (střední)
- mrkev 1 kus (střední)
- celer 1/4 kusu
- kedlubna 1/2 kusu
- brambory 2 kusy (střední)
- česnek 2 stroužky
- feferony 1 kus
- rajčátka cherry 10 kusů
- fazole červené 1 konzerva
- fazole bílé 1 konzerva
- cizrna 1 konzerva
- sýr Parmezán 50 gramů
- petržel hladkolistá 1/2 svazku
- sůl
Postup přípravy
1. V hrnci rozehřejte olej, přidejte nasekanou cibuli a za stálého míchání ji nechte na mírném ohni zpěnit. Přisypte jemně nakrájenou mrkev, celer, kedlubnu, brambory a česnek.
2. Vše zalijte 1 litrem horké vody, osolte, okořeňte jemně nakrájenou feferonkou a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a pomalu vařte 10 minut. Pak přidejte celá rajčátka.
3. Fazole a cizrnu slijte, propláchněte studenou vodou, aby odtekl šlem, a nechte na cedníku okapat. Přidejte je do polévky a vše vařte na mírném ohni ještě 5 minut.
4. Jednotlivé porce posypte nastrouhaným parmazánem a jemně nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...