Jarní bylinková bramboračka
Seznam surovin
- bylinky 100 gramů (kopřivy, petrželka, pažitka, špenát, kerblík)
- brambory 200 gramů
- houby sušené 50 gramů (předem namočené)
- jíška 60 gramů (máslová)
- vývar 1,5 litru (z kostí)
- smetana 4 lžíce
- kmín 1 špetka (drcený)
- sůl
- pepř černý (drcený)
- koření polévkové 1 lžíce
- libeček 1 špetka (na ozdobu)
Postup přípravy
Jemně posekané bylinky krátce povařte ve vývaru se solí, kmínem a pepřem. Přidejte oloupané a na kostičky nakrájené brambory a scezené houby. Vše povařte asi 10 minut. Polévku zahustěte jíškou a chvíli povařte.
Potom ji zjemněte smetanou, dochuťtte kořením, prohřejte a rozdělte na talíře.
Každou porci ozdobte libečkovou natí.
Načítám komentáře...