Jarní polévka
Seznam surovin
- mrkev 4 kusy
- celer řapíkatý 3 kusy (stonky)
- cibulka jarní 1 svazek
- hrášek 2 hrsti (mražený)
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- petržel hladkolistá 1 hrst
- máslo 4 lžíce
- sůl
- pepř
- sedmikráska (na ozdobu)
Postup přípravy
1. Zeleninu očistěte a omyjte. Mrkev, řapíkatý celer a jarní cibulku nakrájejte na kolečka, cibuli na klínky, česnek na plátky a vše zvolna na mírném plamenu restujte v hrnci na másle. Nakonec přidejte hrášek a zalijte 1 l vody.
2. Přiklopte a přiveďte k varu. Osolte, opepřete a na mírném plamenu vařte 25 minut. Nakonec přidejte najemno nasekanou petržel a polévku ozdobte kvítky sedmikrásky
Načítám komentáře...