JOTA TRIESTINA FAZOLOVO-ZELNÁ POLÉVKA

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory oloupejte a pokrájejte na kostičky. Se 2 stroužky nasekaného česneku je dejte vařit do vývaru, aby zcela změkly.

2. Do jiného hrnce vyklopte zelí, zalijte ho vodou, aby bylo tak akorát ponořené, přidejte bobkové listy a vařte 20–30 minut. K uvařeným bramborám přidejte okapané fazole a po chvíli i uvařené zelí.

3. Olej rozpalte v pánvi, vsypte slaninu nasekanou na kostičky a opékejte ji, dokud se nerozvoní. Přidejte zbylý nasekaný česnek, mouku, udělejte světlou jíšku a polévku zahustěte. Provářejte 15 minut a podle chuti osolte a opepřete. Podá- vejte posypané nasekanou hladkolistou petrželkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...