JOTA TRIESTINA FAZOLOVO-ZELNÁ POLÉVKA
Seznam surovin
- brambory 2 kusy (velké)
- česnek 4 stroužky
- vývar kuřecí 1 litr
- zelí kysané 250 gramů
- bobkový list 2 kusy
- fazole sterilované 250 gramů (Borlotti)
- slanina 150 gramů
- mouka 1 lžíce (hladká)
- olej olivový 3 lžíce
- sůl
- pepř
- petržel hladkolistá (k podávání)
Postup přípravy
1. Brambory oloupejte a pokrájejte na kostičky. Se 2 stroužky nasekaného česneku je dejte vařit do vývaru, aby zcela změkly.
2. Do jiného hrnce vyklopte zelí, zalijte ho vodou, aby bylo tak akorát ponořené, přidejte bobkové listy a vařte 20–30 minut. K uvařeným bramborám přidejte okapané fazole a po chvíli i uvařené zelí.
3. Olej rozpalte v pánvi, vsypte slaninu nasekanou na kostičky a opékejte ji, dokud se nerozvoní. Přidejte zbylý nasekaný česnek, mouku, udělejte světlou jíšku a polévku zahustěte. Provářejte 15 minut a podle chuti osolte a opepřete. Podá- vejte posypané nasekanou hladkolistou petrželkou.
Načítám komentáře...