Kaldoun, polévka z husích drobů

Seznam surovin

Polévka:

Knedlíčky:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Droby vložte do osolené vroucí vody. Přidejte oloupaný celer, celé očištěné mrkve, celou cibuli se slupkou, celé oloupané stroužky česneku a celý pepř. Po prvním varu ztlumte teplotu a zakryté vařte až do změknutí drobů. Pak vývar přeceďte.

2. Droby nechte zchladnout, srdce, játra a žaludek nakrájejte na plátky, oberte maso z křídel a krku a spolu s vařenou zeleninou ho pokrájejte (uvařenou kůži do polévky nedávejte). Z másla a mouky udělejte světlou jíšku, vmíchejte do ní trochu vývaru a zavařte ji do zbylého vývaru. Okořeňte ho
muškátovým oříškem a špetkou sušeného zázvoru a krátce povařte.

3. Střídku z veky nebo žemlí osolte, zalijte trochou čistého vývaru, přidejte vejce, smetanu, teplé sádlo, rozemnutou majoránku, podle chuti prolisovaný česnek a najemno nasekanou petrželku. Promíchejte a podle potřeby zřeďte vývarem nebo zahustěte trochou strouhanky.

4. Z hmoty vytvořte váleček, odkrajujte z něj kousky a navlhčenýma rukama tvarujte malé kulaté knedlíčky. Vložte je do osolené vroucí vody a krátce povařte. Sceďte a dejte je do polévky.

5. Přidejte pokrájené droby, na másle opečené plátky hub, ve smetaně rozšlehaný žloutek, nasekanou zelenou petrželku a pro chuť ještě lžičku másla. Kaldoun pak už dál nevařte.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...