Kapustnicové variace
Seznam surovin
- vepřové maso 150 gramů (vepřové plecko, nebo přední hovězí)
- zelí kysané 400 gramů
- klobása 1 kus
- houby sušené 10 dekagramů (nebo mražené)
- sádlo 1 lžíce
- jalovec
- bobkový list
- pepř černý (celý)
- paprika červená (mletá)
- sůl
Postup přípravy
O pár hodin dříve nebo i den předem si namočíme houby. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, pokrájenou klidně i velmi hrubě, a přidáme červenou papriku.
Přidáme pokrájené maso, osolíme a dodáme zbytek koření, maso krátce opečeme, podlijeme a asi 30 minut vaříme. Přidáme kysané zelí, namočené sušené houby, klobásu pokrájenou na kolečka, zalijeme asi 1 a půl litrem vody a vaříme do měkka.
Poznámka k receptu
Pro sražení ostré chuti kysaného zelí přidáme lžíci medu. Není cítit, ale dodá polévce překvapivou hebkost.
Načítám komentáře...