Kapustová polévka s uzenou krkovicí
Seznam surovin
- kapusta 300 gramů
- vepřové maso 250 gramů (uzená moravská krkovice, bez kosti)
- cibule 2 kusy (větší)
- celer 100 gramů
- paprika zelená 1/2 kusu
- česnek 4 stroužky
- olej olivový 2 lžíce
- paprika chilli (zelená)
- pepř černý 1 lžička (celý)
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- sůl
Postup přípravy
Maso odřízneme od kosti, opláchneme je pod tekoucí vodou a dáme vařit společně s jednou nahrubo nakrájenou cibulí, dvěma stroužky česneku, celerem a pepřem. Přivedeme k varu a pak teplotu snížíme a vaříme 40 minut.
Kapustu očistíme a nakrájíme na nudličky. Maso nakrájíme na malé kostky a česnek na plátky. V kastrolu rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájenou druhou cibuli a mícháme dokud nezesklovatí. Přidáme maso, opečeme ho, zasypeme paprikou a zalijeme scezeným vývarem.
Polévku přivedeme k varu, přidáme kapustu, papriku, česnek, chilli a vaříme, dokud kapusta nezměkne, což trvá asi 20 minut. Při podávání můžeme polévku doplnit hustým bílým jogurtem s bylinkami.
Načítám komentáře...