Kaštanová polévka se zázvorem
Seznam surovin
- jedlé kaštany 300 gramů
- zázvor (čerstvý)
- rukola 100 gramů (čerstvá)
- cibule 1 kus (menší)
- česnek 2 stroužky
- vývar zeleninový 1 litr (osolený)
Postup přípravy
300 g jedlých kaštanů připravte tak, že se- říznete jejich plochou část a dáte je povařit do osolené vody, asi na 5 minut. Potom je vyjměte a snadněji oloupejte. Kousek čerstvého zázvoru oloupejte a nastrouhejte, 100 g čerstvé rukoly nasekejte najemno, 1 menší cibuli a 2 stroužky česneku nakrájejte na kostičky. Oloupané kaštany zalijte vodou tak, aby byly ponořené, a vařte je doměkka přibližně 15 minut. Na pánvi zpěňte cibulku a přidejte česnek a strouhaný zázvor. Zalijte 1 l osoleného zeleninového vývaru, přihoďte uvařené kaš- tany a lehce povařte. Nakonec přidejte rukolu, vše rozmixujte a podávejte se zakysanou smetanou a dozdobené lístky čerstvé rukoly.
Načítám komentáře...