Kmínová polévka
Seznam surovin
- voda 1,2 litru (nebo neslaný vývar z kostí)
- brambory 2 kusy
- chléb 2 plátky
- vejce 1 kus
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- olej 0,4 decilitru
- petržel hladkolistá 1 lžíce (nasekaná)
- sádlo 1 lžíce
- kmín 1 lžička (drcený)
- sůl
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme drcený kmín, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světle hnědou jíšku. Zalijeme ji vodou nebo neosoleným vývarem, dobře rozmícháme vařečkou nebo rozšleháme metlou a za občasného promíchání chvíli povaříme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme je na kostky. Přidáme je do hrnce s polévkou, osolíme ji a dále vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Zatímco se polévka vaří, nakrájíme chléb na kostičky, vložíme je do pánve s rozehřátým sádlem a za stálého míchání je zvolna opečeme ze všech stran dozlatova.
Když brambory změknou, vmícháme do polévky rozšlehané vejce a necháme ho srazit. Hotovou polévku rozdělíme do talířů, přidáme kostičky opečeného chleba, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Načítám komentáře...