Drožďové knedlíčky
Seznam surovin
- brambory 1 kus (oloupané)
- brokolice 1 kus (větší)
- celer řapíkatý 1 kus (stonek)
- mrkev 1 kus (oloupaná)
- cibule 1 kus (menší)
- mouka pšeničná hladká 30 gramů
- olej 0,2 decilitru
- ořechy 2 lžíce (pražené, krájené)
- sůl
Na knedlíčky:
Postup přípravy
Brokolici krátce spaříme v 1,3 l vroucí osolené vody a prudce zchladíme v ledové vodě. Do téže vroucí vody přidáme plátky mrkve a brambory a špalíčky celeru a krátce povaříme (ne zcela doměkka). Zeleninu také zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat. Vývar ze zeleniny si schováme.
Připravíme knedlíčky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme droždí a mícháme, dokud nezrůžoví. Po vychladnutí do směsi vmícháme vejce, mléko, rozetřený česnek, sůl a pepř a zahustíme ji pečivem
nasekaným v robotu na jemnou vláčnou drť. Těsto necháme 10 minut odpočinout a mezitím v hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, zasypeme ji moukou, krátce orestujeme a zalijeme vychladlým zeleninovým vývarem. Dobře rozšleháme a přivedeme za stálého míchání k varu.
Z těsta utvoříme malé knedlíčky, zavaříme je do polévky, snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 10 minut. Na závěr do polévky vložíme předvařenou zeleninu, podle chuti přisolíme a necháme přejít varem. Při podávání každou porci doplníme opraženými ořechy.
Načítám komentáře...