Játrové knedlíčky
Seznam surovin
- vývar drůbeží 1 litr
- pórek 60 gramů
- mrkev 50 gramů
Na knedlíčky:
- játra 150 gramů (drůbeží)
- houska 60 gramů (bílé pečivo)
- vejce 1 kus
- mouka pšeničná polohrubá 30 gramů
- máslo 30 gramů ( rozpuštěné)
- mléko
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce (nakrájená )
- česnek 1 stroužek
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Játra utřeme na prkénku tupou stranou nože a přeložíme je do misky. Střídku nakrájíme na kostičky, zalijeme ji mlékem, necháme nasáknout, pak kostičky vymačkáme a přidáme k játrům.
Přidáme vejce, máslo, mouku, pepř, česnek utřený se solí a petrželku, promícháme, podle potřeby dosolíme a necháme asi 15 minut odpočinout.
Ze směsi utvoříme v dlaních malé knedlíčky, vložíme je do prudce se vařící osolené vody, stáhneme teplotu a zvolna vaříme asi 5 - 7 minut. Mrkev a pórek nakrájíme na nudličky, spaříme je horkou vodou a vložíme do horkého slepičího vývaru. Přidáme uvařené knedlíčky a podáváme.
Načítám komentáře...