Avokádová polévka
Seznam surovin
Na polévku:
- avokádo 2 kusy
- kokosové mléko 125 mililitrů
- vývar zeleninový 250 mililitrů (nebo kuřecí)
- česnek 2 stroužky
- koriandr 1/2 svazku
- koření chilli 1 špetka (vločky)
- šťáva limetková (podle chuti)
- olej olivový 1 lžíce (+ na zakápnutí)
- sůl
- pepř
Do polévky:
- tortilla 1 kus (pšeničná)
- rajčátka cherry 6 kusů
- paprička chilli červená 1 kus
- koriandr 1/2 svazku
Postup přípravy
1. Avokádo oloupejte, zbavte pecky a s trochou vody a koriandrem rozmixujte na kaši.
2. Na troše oleje krátce orestujte česnek, zalijte ho kokosovým mlékem, přidejte avokádovou kaši a dolijte vývarem podle toho, jak hustou chcete mít polévku. Krátce provařte, dochuťte solí, pepřem, chilli vločkami a limetou.
3. Mezitím si připravte vložku do polévky: rajčata nakrájejte na poloviny a krátce opečte na pánvi na troše oleje, tortilly nakrájejte na proužky a také je opečte, chilli papričku nasekejte a koriandr natrhejte. Každou porci pak doplňte pečenými rajčaty, kousky tortilly, koriandrem a podle chuti chilli papričkou. Na závěr zakápněte olivovým olejem.
Poznámka k receptu
Dokonale krémová, plná exotických chutí, lehce pikantní, krásně barevná, a ještě ke všemu zdravá - navíc je dobrá teplá i studená… Kdyby tahle polévka byla holka, budeme ji svorně nenávidět, tolik dokonalosti vyplýtvané najednou nedělá dobrotu. V tomto případě se to ale snese. Má jen jednu chybu: míra zeleného odstínu se může lišit v závislosti na tom, jakou barvu bude mít dužina avokáda,. Na chuť to ale nemá žádný vliv.
Načítám komentáře...