Avokádová studená polévka
Seznam surovin
- okurka salátová 3/4 kusu
- avokádo 1/2 kusu
- olej olivový 1 lžíce
- šťáva citronová (z půlky citronu)
- petržel hladkolistá 1 hrst
- kopr 1 snítka
- jogurt bílý 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- sůl mořská
- pepř černý (mletý)
Na dokončení:
- okurka salátová 1/2 kusu
- rajčata 1 kus
- avokádo 1/2 kusu
- olej olivový 1 lžíce
- sůl mořská
- bazalka 1 hrst (čerstvá)
- šťáva citronová (z půlky citronu)
- cibule šalotka 1 kus (malá, nebo červená cibule)
Postup přípravy
Omytou okurku zbavíme semínek, pokrájíme a dáme do mixéru. Dužninu z půlky avokáda nakrájíme na kusy a dáme také do mixéru. Přidáme všechny další ingredience kromě oleje a začneme mixovat. Během mixování zvolna přiléváme olej a mixujeme, dokud nevznikne hladká polévka. Dochutíme ji a dáme vychladit.
Okurku, rajče a půlku avokádové dužniny nakrájíme na malé kostičky a v misce promícháme s trochou oleje, špetkou soli, natrhanou bazalkou, citronovou šťávou a nasekanou cibulí.
Vychlazenou polévku dáme do misek, přidáme zeleninu a pokapeme olejem. Podáváme s chlebem nebo jen tak samotnou.
Poznámka k receptu
Polévka je výborná, připravte se na to, že je opravdu hustá a že jí není mnoho. Pokud ji budete dělat, určitě ji mixujte raději ponorným mixérem.
Načítám komentáře...