Batátová polévka
Seznam surovin
- batáty - sladké brambory 600 gramů
- cibule 1 kus
- mrkev 1 kus
- česnek 2 stroužky
- zázvor 25 gramů (čerstvý)
- pepř (čersvě mletý)
- sůl
- olej olivový 4 lžíce
- petrželka velkolistá 1 hrst
Postup přípravy
Cibuli, zázvor, česnek a batáty očistěte a vše pokrájejte. V pánvi rozpalte olej a krátce v něm zpěňte cibuli. Po chvíli přidejte zázvor, česnek a batáty. Promíchejte, pár minut smažte a poté zalijte vodou
Poznámka k receptu
TIP Polévku můžete vylepšit přidáním dýně nakrájené na kousky, přisypáním tymiánu či římského kmínu. Místo klasické cibule použijte šalotku.
Načítám komentáře...