BLESKOVÁ KUKUŘIČNÁ POLÉVKA
Seznam surovin
- kukuřice 400 gramů (mražená)
- paprika červená 1 kus
- vývar zeleninový 1,2 litru
- máslo 2 lžíce
- cibule červená 1 kus
- česnek 3 stroužky
- paprika chilli 1 kus
- petržel hladkolistá 1 hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V hrnci rozpalte máslo a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, pak vsypte kukuřici a krátce opečte. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte asi 10 minut, dokud kukuřice zcela nezměkne.
2. Odložte stranou asi 2 naběračky kukuřice a zbytek rozmixujte dohladka (pokud vám vadí jemné šlupičky, které v polévce zůstanou, ještě ji přeceďte). Vraťte do polévky odloženou kukuřici, přidejte na kousky nakrájenou papriku, na kolečka nakrájenou chilli papričku a vařte ještě 10 minut. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku a podávejte.
Načítám komentáře...