Boršč s kuřecím masem
Seznam surovin
- kuře 1/2 kusu
- cibule 1/2 kusu
- nové koření 2 kuličky
- pepř černý 10 kuliček
- bobkový list 1 list
- sůl
- olej 1 lžíce
- česnek 3 stroužky
- zelenina kořenová 200 gramů (mrkev,celer,petržel)
- rajčatový protlak 50 gramů
- brambory 250 gramů
- zelí kysané 250 gramů
- řepa červená 100 gramů
- smetana zakysaná 1 kelímek
Postup přípravy
Kuře zalejeme větším množstvím studené vody, přidáme jednu oloupanou a rozkrojenou cibuli, nové koření, pepř, bobkový list a sůl a vaříme asi 60 minut doměkka. V hrnci na oleji zpěníme druhou cibuli nakrájenou nadrobno, nasekaný česnek a oloupanou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky. Vmícháme rajský protlak, zalejeme scezeným kuřecím vývarem a přidáme oloupané brambory pokrájené na kostičky. Zelí propláchneme přes cedník, necháme okapat a vmícháme do polévky společně s oloupanou řepou nakrájenou na hranolky. Vše vaříme doměkka. Poté vhodíme do polévky kuřecí maso nakrájené na kousky. V miskách ozdobíme kopečkem kysané smetany.
Načítám komentáře...