BRAMBORAČKA I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Houby namočte do studené vody. Mrkev a petržel nakrájejte na kolečka, celer na kostičky, brambory na větší kostky a cibuli nadrobno. V hrnci se silným dnem rozpalte máslo a pomalu na něm opékejte kořenovou zeleninu. Až začne zlátnout, přidejte cibuli a pokračujte v restování, dokud nezačne zlátnout i cibule. Pak přidejte kmín a zaprašte moukou. Promíchejte a dál opékejte, dokud nezezlátne i mouka. Nakonec přilijte vývar, osolte ho, opepřete a přiveďte k varu.

2. Vsypte brambory a vařte asi 15 minut, pak přidejte prolisovaný česnek a namočené houby (můžete přilít i část vody, ve které se namáčely) a vařte, dokud brambory nezměknou. Stáhněte polévku z plotny, vsypte majoránku, podle chuti dosolte, dopepřete a ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Existuje mnoho polévek a krémů z brambor, bramboračka má ale mezi nimi výsadní postavení. Nejenže zahřeje a zasytí, dokáže taky přivolat vzpomínky a pohladit duši.

Tip: I když do klasické bramboračky patří hlavně základní kořenová zelenina, čím rozmanitější suroviny přidáte, tím lepší bude mít chuť. Hodí se kadeřávek, klasická či růžičková kapusta, ale i květák nebo méně běžná vodnice.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...