BRAMBORAČKA II
Seznam surovin
- brambory 4 kusy
- kroupy 2 hrsti (ječné)
- mrkev 1 kus
- petržel kořenová 1 kus
- celer 1/2 kusu
- cibule 2 kusy
- vývar kuřecí 1,2 litru
- houby sušené 2 hrsti
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- česnek 4 stroužky
- majoránka 1 lžíce (sušená)
- majoránka (čerstvá k podávání)
- rostlinný olej 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kroupy uvařte v osolené vodě doměkka, houby namočte do studené vody. Cibuli nakrájejte na klínky, mrkev a petržel na kolečka, celer na kostičky, brambory na kousky. V hrnci rozpalte máslo s olejem a orestujte kořenovou zeleninu. Když začne zlátnout, přidejte cibuli a opékejte, dokud i ona nezezlátne. Polévce to dodá pěknou barvu i chuť.
2. Obsah hrnce zaprašte moukou, krátce opečte a zalijte vývarem. Přidejte brambory a namočené houby (můžete přilít i trochu vody, v níž se máčely), osolte, opepřete, přidejte sušenou majoránku a vařte, dokud brambory nezměknou. Na posledních 5 minut prolisujte česnek a přidejte scezené kroupy. Polévku podávejte ozdobenou čerstvou majoránkou.
Načítám komentáře...