Bramborová polévka s hráškem
Seznam surovin
- brambory 4 kusy (středně velké)
- vývar 1 litr
- hrášek 450 gramů (mražený)
- máslo 1 lžíce
- cibule 2 kusy (středně velké)
- muškátový květ (namletý)
- pažitka (nakrájená nebo hrachové výhonky)
- chléb toastový 4 kusy
- sůl
Postup přípravy
1. Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a propláchněte studenou vodou. Dejte je do hrnce, osolte a zalijte horkým vývarem (nebo vodou).
2. Přidejte hrášek, přiveďte k varu a pomalu nechte probublávat 15 minut.
3. Na pánvi rozehřejte máslo a dozlatova na něm osmahněte oloupanou cibuli nakrájenou na osminky.
4. Hotovou polévku rozmixujte, přidejte většinu osmažené cibule a ještě pomalu vařte asi 5 minut. Okořeňte namletým muškátovým květem. Jednotlivé porce posypte zbylou cibulkou a pažitkou.
5. Toastové chleby nakrájejte na hranolky o velikosti asi 1,5 x 1,5 cm, nasucho je opečte a podávejte s polévkou
Načítám komentáře...