Bramborový krém
Seznam surovin
- brambory 600 gramů
- cibule 1 kus
- vývar zeleninový 600 mililitrů
- smetana na šlehání 200 mililitrů
- máslo 2 lžíce
- slanina 4 plátky
- sůl
- pepř
- pažitka
Postup přípravy
Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené oloupané brambory.
Zalijte vývarem, nechte provařit, dokud brambory nebudou měkké. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.
Přidejte smetanu a nechte projít varem, poté osolte a opepřete dle chuti.
Servírujte s opečenými plátky slaniny a čerstvou pokrájenou pažitkou.
Poznámka k receptu
V receptu jsme použili Bio Vavřinec BIO Smetanu ke šlehání 30 %, která letos získala ocenění Regionální potravina. Zvolit můžete i BOHEMILK trvanlivou smetanu ke šlehání 1 l (BOHEMILK, a.s.) nebo Smetanu ke šlehání od Moravia Lacto a.s., obě mají značku Klasa.
Načítám komentáře...