Bramborový krém s opečeným chlebem
Seznam surovin
- olej olivový 1 decilitr
- cibule 1 kus (menší)
- česnek 30 gramů
- brambory 400 gramů
- voda 3 decilitry
- sůl
- pepř bílý (mletý)
- smetana 1 decilitr
Na doplnění:
- chléb 2 plátky (s kůrkou)
- olej olivový (na opečení)
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a za stálého míchání je necháme zesklovatět. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, vše zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka.
Polévku rozmixujeme ponorným mixérem na hladký krém, vmícháme do něj smetanu a už jen krátce prohřejeme.
Krajíce chleba nakrájíme na kostky a opečeme je dozlatova v pánvi na olivovém oleji.
Polévku rozdělíme do misek nebo talířů a každou porci doplníme opečeným chlebem.
Poznámka k receptu
Chuť chlebových kostiček můžete ještě vylepšit, když k nim přidáte ke konci trochu provensálských bylinek (asi lžíci nasekaných čerstvých nebo lžičku sušených).
Načítám komentáře...