Bramborový krém s pórkem a houbami

Seznam surovin

Na toasty:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory omyjeme, nakrájíme na kostky, zalijeme je v hrnci vodou tak, aby byly potopené, a dáme je vařit.

V jiném hrnci rozehřejeme polovinu másla, zasypeme ho moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným drůbežím vývarem, rozmícháme a přivedeme k varu. Na zbytku másla podusíme očištěné a nakrájené houby a když jsou téměř měkké, přimícháme nakrájený pórek a spodní části cibulek a mícháme, dokud zelenina nezměkne.

Uvařené brambory scedíme (vývar si necháme stranou), zalijeme vývarem s jíškou a rozmixujeme. Krém podle potřeby zředíme vývarem z brambor, přidáme houby s pórkem a cibulkou, polévku zjemníme smetanou, dochutíme vínem, podle potřeby přisolíme a prohřejeme.

Plátky pečiva opečeme nasucho z obou stran na pánvi nebo v troubě, pokryjeme je plátky sýru a zapečeme v troubě dozlatova.

Polévku rozdělíme na talíře, doplníme sýrovými toasty, posypeme nakrájenou zelenou natí z cibulek a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...