Bylinková polévka
Seznam surovin
- cibulka jarní 1 svazek (nakrájená na kolečka )
- olej olivový 1 lžíce
- moučka škrobová 2 lžíce
- vývar zeleninový 750 mililitrů
- mléko 150 mililitrů
- sýr krémový 175 gramů (Lučina, nebo Žervé)
- řeřicha 1 svazek (nasekaná)
- muškátový oříšek 1 lžička (nastrouhaný)
- chléb toastový 8 plátků (celozrnný)
Postup přípravy
Cibulku osmažíme na oleji, poprášíme škrobem a zalijeme vývarem. Přidáme mléko a necháme 5 minut vařit. Následně vmícháme krémový sýr a na mírném ohni rozpustíme, ale už nevaříme.
Vložíme řeřichu, muškátový oříšek, sůl, pepř a servírujeme s chlebem.
Načítám komentáře...