CELEROVO-JABLEČNÁ POLÉVKA

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Celer nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno, jablka zbavte jádřince a nakrájejte je na plátky. V hrnci rozpalte máslo s polovinou olivového oleje a orestujte cibuli. Přidejte celer a krátce ho opečte, přilijte vývar a přidejte lístky z 1 snítky tymiánu, vařte, dokud zelenina nezměkne, trvá to asi 20 minut.

2. K uvařenému celeru přidejte jablka, vařte asi 2 minuty a pak rozmixujte dohladka. Pokud by polévka byla příliš hustá, nařeďte ji vývarem, vodou nebo smetanou. Dolaďte solí a pepřem. Slaninu a chleba nakrájejte na kostičky. V pánvi rozpalte zbylý olej a orestujte na něm slaninu. Přidejte ořechy, chleba a opečte je. Každou porci podávejte se slaninou, chlebem a ořechy, zakápněte olejem a posypte zbylým tymiánem.

Poznámka k receptu

Kombinace pikantního celeru a navinulých jablek se nikdy neomrzí. Zkuste je ve formě polévky, překvapí vás zajímavá chuť a hebká struktura.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...