Chilli polévka s hořkou čokoládou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Rozehřejte na pánvi olej a vsypte do něj na kostičky nakrájenou cibuli a stroužky prolisovaného česneku. Pár minut opékejte, až cibule zesklovatí.

2. Přidejte mleté hovězí maso a zvyšte teplotu, aby se začalo vypékat. Promíchávejte, aby se netvořily hrudky. Když maso získá stejnoměrnou bělavou barvu, přidejte k němu červené fazole a loupaná rajčata. Zalijte hovězím vývarem.

3. Chilli papričky najemno nakrájejte a přihoďte do polévky. Nakonec ji zjemněte hořkou čokoládou.

4. Osolte a opepřete podle chuti, přiveďte k varu a asi 50 minut mírně vařte. Právě dlouhým varem směs výrazně nabývá na chuti. Dozdobte minipapričkami a oreganem.

Poznámka k receptu

Pro větší ostrost na pánvi zlehka opražte 1 lžíci červené kari pasty a vmíchejte do polévky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...