Chilli polévka s hořkou čokoládou
Seznam surovin
- olej 2 lžíce
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- hovězí maso 500 gramů
- fazole červené 400 gramů (konzervované)
- rajčata sterilovaná 800 gramů (loupaná)
- vývar hovězí 650 mililitrů
- paprička chilli červená 3 kusy
- čokoláda hořká 2 dílky (čtverečky)
- oregano
- paprička chilli červená (minipapričky na ozdobu)
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1. Rozehřejte na pánvi olej a vsypte do něj na kostičky nakrájenou cibuli a stroužky prolisovaného česneku. Pár minut opékejte, až cibule zesklovatí.
2. Přidejte mleté hovězí maso a zvyšte teplotu, aby se začalo vypékat. Promíchávejte, aby se netvořily hrudky. Když maso získá stejnoměrnou bělavou barvu, přidejte k němu červené fazole a loupaná rajčata. Zalijte hovězím vývarem.
3. Chilli papričky najemno nakrájejte a přihoďte do polévky. Nakonec ji zjemněte hořkou čokoládou.
4. Osolte a opepřete podle chuti, přiveďte k varu a asi 50 minut mírně vařte. Právě dlouhým varem směs výrazně nabývá na chuti. Dozdobte minipapričkami a oreganem.
Poznámka k receptu
Pro větší ostrost na pánvi zlehka opražte 1 lžíci červené kari pasty a vmíchejte do polévky.
Načítám komentáře...