ČOČKOVÁ POLÉVKA I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Propláchněte čočku, cibuli nakrájejte na klínky, česnek na plátky, celer na tenké plátky, mrkev a petržel na kolečka. V hrnci rozpalte 2 lžíce oleje a orestujte na něm nejprve cibuli a česnek, pak krátce opečte zbylou zeleninu, přidejte čočku a zalijte vývarem. Osolte, opepřete a vařte, dokud zelenina i čočka nezměknou, mělo by to trvat asi 30–40 minut. Pak část polévky rozmixujte ponorným mixérem, aby se zahustila. Nakonec nakrájejte klobásu na kolečka, opečte ji na zbylém oleji a spolu s nasekanou petrželkou vmíchejte do polévky. Ihned podávejte

Poznámka k receptu

Když se sejde parta, málokdo chce chytit černého Petra a místo společné zábavy se postavit k plotně. Udělejte to chytře a připravte hustou, výživnou polévku. Vaří se (skoro) sama a zasytí stejně jako hlavní chod.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...