ČOČKOVÁ POLÉVKA I
Seznam surovin
- čočka zelená 250 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- mrkev 1 kus
- celer 3 snítky (řapíky)
- petržel kořenová 1 kus
- petržel hladkolistá 1 hrst
- vývar kuřecí 2 litry
- klobása 150 gramů
- olej řepkový 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Propláchněte čočku, cibuli nakrájejte na klínky, česnek na plátky, celer na tenké plátky, mrkev a petržel na kolečka. V hrnci rozpalte 2 lžíce oleje a orestujte na něm nejprve cibuli a česnek, pak krátce opečte zbylou zeleninu, přidejte čočku a zalijte vývarem. Osolte, opepřete a vařte, dokud zelenina i čočka nezměknou, mělo by to trvat asi 30–40 minut. Pak část polévky rozmixujte ponorným mixérem, aby se zahustila. Nakonec nakrájejte klobásu na kolečka, opečte ji na zbylém oleji a spolu s nasekanou petrželkou vmíchejte do polévky. Ihned podávejte
Poznámka k receptu
Když se sejde parta, málokdo chce chytit černého Petra a místo společné zábavy se postavit k plotně. Udělejte to chytře a připravte hustou, výživnou polévku. Vaří se (skoro) sama a zasytí stejně jako hlavní chod.
Načítám komentáře...