Domácí zeleninový krém
Seznam surovin
- mrkev 4 kusy
- celer 1 kus (menší)
- petrželka velkolistá 1 svazek
- pórek 1 kus
- cibule 1 kus
- máslo 2 lžíce
- kmín římský
- rozmarýn (na ozdobu)
- sůl
- pepř bílý
Postup přípravy
1. Mrkev (kousek si schovejte na ozdobu) a celer oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Petrželovou nať pokrájejte, pórek rozřízněte podélně a cibuli oloupejte a rozkrojte na poloviny.
2. V hrnci rozehřejte máslo, všechnu zeleninu zlehka opečte a zalijte 1 l vody. Vařte do změknutí zeleniny, asi 20 minut. Potom vyndejte jednu půlku cibule a vše tyčovým mixérem rozmixujte.
3. Dochuťte solí, bílým pepřem a římským kmínem. Dozdobte mrkvemi, naškrábanými na proužky, a rozmarýnem
Poznámka k receptu
Tip: Neváhejte přidat i květák a brokolici.
Načítám komentáře...