Dršťková polévka

Seznam surovin

Polévka:

Jíška:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Na tuku zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu, orestujte ji, lehce osolte, zalijte asi 250ml vody a vařte doměkka.

2. Na jíšku osmažte na rozehřátém másle mouku, až zbělá, zalijte ji trochou studené vody a rozmíchejte dohladka.

3. Uvařenou zeleninu prolisujte, zalijte vývarem, zahustěte jíškou, přidejte na nudličky nakrájené předvařené dršťky a společně 20 minut povařte. Polévku osolte, dochuťte česnekem, okořeňte podle chuti a ozdobte petrželkou. Dršťková polévka se tradičně podává s pečivem.

Poznámka k receptu

Sytá a výrazná polévka z dobrých drštěk, to byla vždy skvělá přesnídávka, lehčí oběd či „vyprošťovák” po bujné noci... Vyzkoušejte!

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...