DÝŇOVÝ KRÉM S CHILLI A SKOŘICÍ
Seznam surovin
- dýně 1 kus (hokkaido)
- cibule 1 kus (menší)
- paraolej 1 kapka (oleje, který zvládne vyšší teplotu zpracování)
- koření chilli (podle chuti)
- skořice 2 lžičky (mletá)
- kokosové mléko 1 hrnek
- vývar zeleninový (nebo bujon)
- tymián 1 snítka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1) Dýni rozkrojím na čtvrtky a pokusím se u toho neříznout, protože to jde fakt ztuha. Odstraním dužinu a vyberu semínka, která lze později opražit a ozdobit s nimi krém. Dýni nakrájím na stejně velké kostičky.
2) Nakrájím cibulku a jemně ji osmahnu v hrnci na paraoleji. Pak přidám kostky dýně, zlehka posolím a nechám 5 minut podusit.
3) Do hrnce naliji zeleninový vývar anebo vodu a zeleninový bujón, tak aby byla dýně ponořená. Přidám sůl, pepř, skořici, tymián a chilli. Nechám vařit 10–15 minut, dokud dýně není rozvařená.
4) Obsah hrnce rozmixuji. Pokud máš krém jemnější, zalij ho hrnkem kokosového mléka.
5) Krém můžeš ozdobit opraženými dýňovými nebo slunečnicovými semínky a rukolou.
Načítám komentáře...