Gaspačo s krevetami
Seznam surovin
- krevety 400 gramů
- olej olivový 2 lžíce
- sůl mořská 1 špetka
- pepř zelený (mletý)
- šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
- rajčata 6 kusů (nejlépe masitá, soudečková)
- cibule 1 kus (menší )
- česnek 2 stroužky
- paprika červená 1 kus
- paprika žlutá 1 kus
- rajčatová omáčka 300 mililitrů
- okurka salátová 1 kus (malá)
Postup přípravy
Zeleninu omyjte a osušte. Papriky nakrájejte na drobné kostičky, které lehce opečte na lžíci oleje. Podle chuti je osolte a opepřete.
Rajčata a oloupanou okurku nakrájejte na kousky, dejte do mixéru, přidejte polovinu paprik, šťávu z citronu, rajčatovou šťávu, sůl, pepř a rozmixujte dohladka. Na druhé lžíci oleje orestujte krevety, osolte je a opepřete.
Gaspačo rozdělte do misek, šálků nebo talířů, přidejte kostičky opečených paprik a krevety. Ozdobte petrželkou.
Poznámka k receptu
Podávejte s opečenými toasty.
Načítám komentáře...