Gazpacho z okurek a podmáslí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180° C. Na pečící papír rozprostřete mandle a pražte je dokud nezhnědnou (cca 7 - 10 minut), a poté nechte vychladnout.

Do misky vložte chléb a zalijte ho studenou vodou. Nechte odpočinout 10 minut, poté vymačkejte přebytečnou vodu. Polovinu celých mandlí, chléb, pokrájené okurky a česnek vložte do mixéru. Přidejte polovinu oleje a citrónové šťávy a mixujte. Vložte do větší misky a opakujte s druhou polovinou. Smíchejte s podmáslím, solí a pepřem.

Přidejte vodu a vložte minimálně na tři hodiny do lednice. Před podáváním pokapejte gazpacho olivovým olejem a servírujte s pečivem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...