Gazpacho z okurek a podmáslí
Seznam surovin
- mandle 1/2 hrnku
- chléb bílý 100 gramů (bez kůrky, nakrájený na kostičky )
- okurka salátová 5 kusů (bez semínek, nakrájené na malé kousky)
- česnek 2 stroužky
- olej olivový 1 hrnek (extra panenský)
- šťáva citronová 3 lžičky
- podmáslí 1 hrnek
- sůl 2 lžičky
- pepř černý (mletý)
- voda 3 hrnky (studená)
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180° C. Na pečící papír rozprostřete mandle a pražte je dokud nezhnědnou (cca 7 - 10 minut), a poté nechte vychladnout.
Do misky vložte chléb a zalijte ho studenou vodou. Nechte odpočinout 10 minut, poté vymačkejte přebytečnou vodu. Polovinu celých mandlí, chléb, pokrájené okurky a česnek vložte do mixéru. Přidejte polovinu oleje a citrónové šťávy a mixujte. Vložte do větší misky a opakujte s druhou polovinou. Smíchejte s podmáslím, solí a pepřem.
Přidejte vodu a vložte minimálně na tři hodiny do lednice. Před podáváním pokapejte gazpacho olivovým olejem a servírujte s pečivem.
Načítám komentáře...